diumenge, 27 de novembre del 2011

Mapa Conceptual i conclusions PAC 1

Conclusions PAC

Aquesta PAC m’ha permès qüestionar-me i reflexionar entorn la relació que s’estableix entre els termes Ciència, Tecnologia, Societat i Educació. Tot i les diverses lectures, la participació al debat CTS ha estat crucial a l’hora de reflexionar plenament entorn aquest aspecte. En primer terme, m’he adonat que és realment important realitzar una bona argumentació a l’hora de defensar una postura. El model d’argumentació Toulmin ens ha permès estructurar les argumentacions d’una manera molt clara fet que ha agilitzat el desenvolupament i la participació al debat. En segon terme, el fet d’haver de defensar una postura entorn un bàndol del determinisme; social o tecnològic , (en el meu cas determinisme tecnològic) l’assignació al qual va ser aleatòria crec que va afavorir encara més el procés de reflexió. Hem pogut observar com la relació entre societat i tecnologia no és lineal i que realment costa diferenciar el que es social del que és tecnològic.

Així doncs, la meva actitud entorn aquests termes ha canviat. M’he adonat que Societat, Ciència, Tecnologia i Educació creen un teixit sense costures, en el qual, les relacions que s’estableixen entre aquests conceptes són interdependents, fins al punt en què és difícil establir la frontera entre allò que és social i allò que és tecnològic, ja que es conformen i s’atorguen sentit mútuament.

Aquesta interdependència ens impedeix veure la tecnologia com un element deshumanitzant, ja que és creada pels homes per a respondre a les necessitats de la societat. Només l’ús que nosaltres mateixos puguem fer d’aquesta tecnologia serà més o menys ètic.

Des de l’àmbit educatiu és molt important considerar la ciència i la tecnologia com a recursos que permeten facilitar el procés d’ensenyament – aprenentatge i que milloren el desenvolupament cognitiu dels individus, duent a terme d’aquesta manera el procés de socialització que requereix la societat de la informació.

Per concloure, m’agradaria destacar el canvi que he pogut observar entre el mapa conceptual presentat en aquesta PAC i el mapa conceptual que vaig fer en l’avaluació inicial. Realment el primer estava mancat de molts criteris que gràcies al treball realitzat que pogut modificat i realitzar les relacions pertinents.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada